Galerie foto - fotografii vechi

 
       
Câţi dintre noi nu îşi aduc aminte de faptele înaintaşilor, de întâmplările depănate din viaţa străbunicilor? Pentru cei care privesc cu drag şi respect la cei de dinaintea noastră, am încercat să le oferim un dram de bucurie aducându-le în faţă vechi fotografii din Medveş.

Pozele prezentate aici provin din perioada 1910 – 1940 şi surprind, prin persoanele înfăţişate, o parte din viaţa autentică a satului bănăţean. Dorim, pe această cale să aducem un omagiu celor care ne-au lăsat înainte de toate, moştenirea unui trecut frumos al satului nostru.

Poate că vizualizarea acestor imagini poate deveni un bun prilej de rememorare a lumii de altădată pentru cei plecaţi din localitate. Considerăm că dictonul "cunoaşte-te pe tine însuţi" poate fi uşor transformat în "cunoaşte-ţi şi preţuieşte-ţi înaintaşii", pentru că doar astfel vom putea sta neclintiţi şi cu deplina conştiinţă a propriei valori în mijlocul unei vieţi prea indiferentă uneori la bogăţia trecutului. Cei care au păstrat aceste molăre cu siguranţă au înţeles acest lucru.

Dorim să le mulţumim pe această cale medveşenilor care ne-au ajutat cu punerea la dispoziţie a acestor fotografii din albumele de familie.
Fotografie 1920
Vasile si Vichente Muntean
Fotografie 1920
Vasile si Persida Muntean
Fotografie 1935
Nicolae Muntean jr.
Fotografie 1915
Familia Ognean
Foto 1920
Lucia Minda
Foto 1930
Maria Dragan
Foto vechi
Maria Potorac
Fotografie 1922
Petru Stefanel
Poza 1922
Solomie Stefanel
Poza 1917
Ruja si Persida Milos
Poza 1939
Domnica Marincu
Foto 1942
Domnica Muntean
Foto vechi
Nicolae, Persida si Domnica Muntean
Foto 1918
Prizonieri in Rusia
Intampinarea episcopului 1938
Intampinarea episcopului Andrei Mageru al Aradului cu ocazia sfintirii bisericii ortodoxe romane din Urseni 29 August 1938
Ana Babuti
Foto Ana Babuti 1935
Ruja Tatar
Foto Ruja Tatar anii '30
Foto vechi
Foto anii '20 - Nicolae si Persida Muntean
     
         
         
     
 
Continuare:
Cladiri | Peisaje
 
   
Contact:admin@urseni.ro  Aceasta galerie foloseste:HighSlide javascript thumbnail viewer SUS